Kattenoverlast?

Onze Stichting verdiept zich in mogelijkheden om burgers die overlast ervaren van loslopende huiskatten te helpen. Op deze pagina zullen de resultaten worden geplaatst. De stand van zaken per 28 september 2023 is als volgt.

Handboek afgeschermde tuin – We willen een handboek gaan schrijven over het afschermen van de tuin, om katten binnen of juist buiten te houden. Daarmee kunnen we mensen helpen overlast te voorkomen. Wil je kennis met ons delen of meeschrijven aan het handboek, neem contact op!

Stappenplan ernstige hinder – Wanneer je ernstige overlast hebt van één of meer katten, dan is het mogelijk om naar de rechter te stappen. Je kunt je beroepen op ernstige hinder en eisen dat de eigenaren van de kat(ten) stoppen met het los laten lopen van de huiskat. Heb je zo’n procedure doorlopen of overweeg je er eentje te starten, neem dan contact met ons op. We kunnen de informatie gebruiken om een stappenplan te maken voor mensen die ernstige hinder ervaren en overwegen om naar de rechter te stappen.

Rol van gemeente – Heb je ervaring met het inschakelen van de gemeente bij kattenoverlast, neem contact met ons op. We horen graag wat gemeentes kunnen betekenen.